2020-09-02 08:07:08• hírek • Bede Emőke

Szeptember 7-étől lehet kiváltani az ingyenes diákbérleteket

Amint arról az elmúlt héten beszámoltunk, Szatmárnémeti Városi Tanácsa egyhangúlag hagyta jóvá azt a projektet, melynek értelmében a diákok ezentúl ingyenesen utazhatnak majd a város tömegközlekedési eszközein.

A döntés értelmében a helyi költségvetésből ezentúl a buszbérletek ellenértékének nem csak az 50 százalékát, hanem a teljes összeget fedezik, tehát a tanulóknak egyetlen lejbe sem kerül majd, ha buszozni szeretnének.


Az ingyenes diákbérletet már szeptember 7-étől ki lehet váltani bármelyik jegyárusító bódénál vagy a tömegközlekedési vállalat Gőzfűrész (Gara Ferastrau) utcai székhelyén. Ehhez az alábbi dokumentumokra van szükség:

  • a tanintézmény által kiállított igazolás
  • igazolványkép
  • a diák ellenőrzője
  • egy fénymásolat az ellenőrző azon oldaláról, melyen a diák lakcíme és a tanintézmény neve is szerepel

Miután az Transurban kiállította az utazási igazolványt és az első bérletet, már csak az utóbbit kell havonta megújítani. Ezt bármelyik jegyárusító bódénál meg lehet tenni, de akár a tömegközlekedési vállalat székhelyét is fel lehet keresni. A bérlet megújításához az ellenőrzőre, a fentebb említett fénymásolatra és az utazási igazolványra van szükség.


A Transurban ismételten felhívja az utasok figyelmét, hogy az érvényes buszjegy vagy -bérlet nélküli utazás 100-500 lej közötti bírságot von maga után, így bliccelni nem érdemes.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: